Strony

sobota, 1 września 2012

Ryżowy przekładaniec

Dzisiaj przeglądając zdjęcia znalazłam coś co wszystkim bardzo smakowało, a na dodatek składniki każdy z nas ma w domu.
Potrzebujemy ryż, mleko, cukier, cukier waniliowy, kakao i  ew. czekolada do polania

W dużym garnku gotujemy ryż w większej ilości mleka aż się rozgotuje a konsystencja będzie dość gęsta, masę dzielimy na 2 porcje, do jednej dodajemy cukier waniliowy do drugiej kakao i układamy warstwowo, górę możemy polać czekoladą

Deser jest bardzo łatwy niestety trzeba go dość często mieszać i trzeba go stosunkowo długo gotować w porównaniu do gotowania normalnego ryżu.

A teraz zdjęcia:




Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W związku z błędem w kodzie bloga komentarze pojawiają się pd różnymi datami.
Nie martw się - czytam wszystkie więc pisz śmiało!