O śniadaniu do łóżka pisałam w poprzednim poście, więc jeśli wolicie słodkie śniadania to zapraszam do czytania - KLIK
Tym razem zapraszam Was na jajko zapiekane w awokado z pysznych chrupkim pieczywem na zakwasie z serkiem i papryką, przyprawionym czombrem.
Zapraszam do dalszego czytania
Do wykonania śniadania podczas konkursu użyłam:
* jajka Ekologiczne gospodarstwo rolne Bednarek
* awokado i paprykę
* serek kanapkowy WART -MILK
* chrupkie pieczywo Piekarnia Galicyjska
* czomber Dary Natury
* świeży sok jabłkowy Wiatrowy Sad
Wykonnanie jest bardzo proste. Przekrawamy awokado na dwie równe cześci, wyjmujemy pestkę i wydrążamy delikatnie powiększając dziurę po pestce. Powstałe miejsce posypujemy solą pieprzem i odrobiną czombru a następnie wbijamy jajko. Wkładamy do piekarnika na 7-10minut na około 200'
Jako dodatek wybrałam pyszny chrupki chleb, który mimo swojej formy bardzo dobrze smakuje i ma bardzo fajny skład i nie raz go kupię, bo bardzo mi posmakował. By urozmaicić jego smak posmarowałam go białym seerke, dla kontrastu posypałam drobno pokrojoną czerwoną i żółtą papryką i posypałam czombrem.
Całość dopełnił świeżo tłoczony sok jabłkowy.
Smaku ani zapachu przekazać za pośrednictwem bloga nie mogę, ale od czego są zdjęcia...
Zachęcam do odtworzenia przepisu i spróbowania użytych produktów, które są zdrowe, smaczne i mają bardzo fajne składy.
Ciekawa jestem czy podobają się Wam przepisy? Zastanawiam się nad serią postów o zdrowych posiłkach i słodkich przekąskach.
Maddzik
Mniaam wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńTakie śniadanie to mogłabym jeść codziennie ^^
OdpowiedzUsuńchoć nadal bym się tym nie najadła to jako przekąska świetna i taaaaak aaaaaapetycznie wygląda :))
OdpowiedzUsuńO mniam, ale to świetnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńAle smakowicie wyglada <3
OdpowiedzUsuńZapraszam http://ispossiblee.blogspot.com
Wygląda naprawdę przepysznie, koniecznie musze się skusic :)
OdpowiedzUsuńJuż wiem co zjem na śniadanie, wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń