Owsianka

Chciałam Wam dzisiaj przedstawić mój sposób na szybkie, pożywne i jakże smaczne śniadanie.
Stary sprawdzony przepis naszych babć dzisiaj połączony z jabłkową nutą.
Potrzebujemy
*duże jabłko
*1,5 szklanki mleka
*0,5 szklanki otrębów owsianych
*cukier,cynamon,miód - wedle uznania

Mleko i otręby gotujemy w garnku mieszając co jakiś czas gdyż niestety przywierają. Gdy mleko zacznie się gotować, to gotujemy jeszcze około 5 minut aż zmiękną otręby.

Jabłko obieramy, ścieramy/drobno kroimy na tarce i prażymy około 5 minut. Możemy doprawić cynamonem i miodem - w sam raz na chłodne poranki.

 Ja podałam pół na pół z dodatkiem czekoladowych serduszek dla urozmaicenia.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. mniam! typowe zimowe śniadanko!
    polecam jeszcze dodać trochę gałki muszkatołowej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. dokładnie typowe zimowe przepyszne śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń

Kultura jest Naszą wizytówką.
Mój blog nie jest miejscem na reklamę.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...