Gofrowe wariacje

Żeby życie nie było monotonne postanowiłam przygotowując dzisiejsze śniadanie zastąpić chleb goframi.
Większość z Nas myśląc o gofrach wyobraża sobie bitą śmietanę, owoce, polewy...
Ja postanowiłam odwrócić tą myśl o 180 '

Potrzebujemy:

* 3 łyżki zmielonych otrąb (owsiane wymieszane z pszennymi)
* jedno jajko
* 2 lyżki serka homogenizowanego albo gęstego jogurtu
* szczypta soli
* odrobina proszku do pieczenia
* oliwa ok. łyżeczki do ciasta i do posmarowania gofrownicy

dodatkowo:
* szpinak ugotowany
* ser pleśniowy
* ser żółty
* sałata
* pomidor
* papryka
* pieprz i sól






* szpinak gotujemy dodając ok. 50-100ml  mleka i ew. masła by nadać mu delikatny lekko śmietanowo-mleczny posmak, doprawiamy solą i pieprzem.



 




























Smacznego!

3 komentarze:

  1. musze to pwotórzyć, bardzo lubię szpinak ale na tostach nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. zamiast szpinaku wklej swoje sliczne oczeta tymon05

    OdpowiedzUsuń

Kultura jest Naszą wizytówką.
Mój blog nie jest miejscem na reklamę.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...