Trochę inna odsłona bardzo popularnego dania.
Trochę inna forma, ale bardzo wygodna - można jeść nawet palcami =).
Dodatkowo nadziane muszelki możemy posypać serem żółtym i zapiec.
Musimy pamiętać by sos był trochę gęstszy by nie wypływał.
Do zrobienia sosu wykorzystałam:
- mięso mielone z drobiu,
- pomidory krojone z puszki,
- czerwoną cebulę,
- przyprawę Knorr'a do spaghetti bolognese
- żółty ser
- bazylię, oregano, słodką i ostrą paprykę, sól, pieprz
Sposób wykonania:
Mięso podsmażyłam, dodałam drobno pokrojoną cebulę, następnie pomidory i przyprawy, na koniec posypałam serem, zamieszałam i poczekałam aż się rozpuści. Farsz nałożyłam do wcześniej ugotowanych muszelek.
Trochę inna forma, ale bardzo wygodna - można jeść nawet palcami =).
Dodatkowo nadziane muszelki możemy posypać serem żółtym i zapiec.
Musimy pamiętać by sos był trochę gęstszy by nie wypływał.
Lubicie makarony?
Kupiłam duże opakowanie muszelek więc niedługo wymyślę kolejny farsz, albo przerobię wszystkim dobrze znany przepis - na wersję muszelkową =)
Uwielbiam! Ja proponuje taką wersje - różne wrzywa - świeże , ugotowane, albo mrożone na patelnie, mielone i ser zółty! pych.
OdpowiedzUsuń